Cercetare: în primele șase luni ale anului 2018, cu ajutorul criptovalutei, au fost spălați 761 milioane de dolari

În primele șase luni ale anului 2018, infractorii au spălat 761 milioane de dolari cu ajutorul criptovalutei, generați prin activități ilegale. Aceste date au fost publicate de compania americană CipherTrace privind securitatea informatică, scrie American Banker.

După cum a spus CEO-ul CipherTrace, Dave Jevans, tendința mondială de spălare a banilor folosind criptovaluta a crescut brusc anul acesta. Conform previziunilor sale, până la sfârșitul anului 2018 suma fondurilor "ascunse" în acest fel va crește la 1,5 miliarde de dolari.

Pentru comparație, pentru întreg anul 2017, pentru a-și ascunde veniturile ilegale, au spălat 266 milioane de dolari - de trei ori mai puțin decât în prima jumătate a anului 2018.

În lupta împotriva acestei tendințe nefavorabile, compania a creat o platformă anti-spălare CipherTrace AML, care se bazează pe inteligența artificială. Pentru a identifica potențialele surse de spălare a banilor, sistemul utilizează metode avansate de analiză și servicii publice cloud.

Tehnologia dezvoltată de CipherTrace oferă o interfață vizuală care prezintă urme de fluxuri financiare și informații atributive despre locația curentă a monedei, inclusiv țara și bursele utilizate. Potrivit lui Dzhevans, aceste fluxuri pot contribui, de asemenea, la determinarea posibilei origini a tranzacției din darknet.
Cercetare: în primele șase luni ale anului 2018, cu ajutorul criptovalutei, au fost spălați 761 milioane de dolari Cercetare: în primele șase luni ale anului 2018, cu ajutorul criptovalutei, au fost spălați 761 milioane de dolari Reviewed by cryptonews on iulie 04, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.