Autoritatea europeană de reglementare: blockchainul și contractele inteligente vor aduce beneficii sectorului financiar

Utilizarea contractelor inteligente și a tehnologiei distribuite a registrelor (DLT) în tranzacțiile transfrontaliere poate rezolva multe probleme ale industriei financiare. Autorii raportului prezentat de Organizația Bancară Europeană (EBA) sunt convinși de acest lucru, scrie CoinDesk.

Raportul autorității de reglementare bancară a UE menționează avantajele și riscurile asociate utilizării tehnologiei DLT în sfera financiară. EBA a identificat două cazuri de utilizare a blockchainului: tranzacțiile transfrontaliere și autentificarea personală.

"Utilizarea tehnologiei DLT și a contractelor inteligente în tranzacțiile financiare oferă o serie de oportunități. Cele mai promițătoare sunt câștigurile de eficiență potențiale, costurile reduse și riscurile de duplicare a tranzacțiilor și manipularea documentelor ", se arată în raport.

EBA observă că tehnologia încă se confruntă cu riscuri potențiale, deoarece legislația care o reglementează rămâne nesigură în prezent.

"De exemplu, un contract cu o semnătură digitală poate să nu fie aplicabil în toate jurisdicțiile. Este important să se stabilească legislația adecvată în cazul conflictelor de interese și al mecanismelor de soluționare a litigiilor ", raportează EBA.
Autoritatea europeană de reglementare: blockchainul și contractele inteligente vor aduce beneficii sectorului financiar Autoritatea europeană de reglementare: blockchainul și contractele inteligente vor aduce beneficii sectorului financiar Reviewed by cryptonews on iulie 05, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.