Un colecționar anonim a cumpărat o pictură a unui artist din New York pentru 150 de bitcoinuri

Galeria online Āto Gallery a anunțat vânzarea de picturi a lui Benjamin Katz, "Chasing Hearts / Northern Lights", pentru 150 de bitcoinuri (aproximativ 1,25 milioane de dolari la momentul acordului). Acest lucru este raportat de Artnet.News.

Colecționerul necunoscut a contactat pe CEO-ul  Āto Gallery Carrie Eldridge prin intermediul Instagramului și ia oferit lui Katz 150 de bitcoinuri. Părțile au comunicat printr-un messenger securizat și mai târziu cumpărătorul a folosit serviciul de livrare Postmates. Prin urmare, numele colecționerului a rămas necunoscut.

Benjamin Katz «Chasing Hearts / Northern Lights». Foto: news.artnet.com

Cu toate acestea, potrivit lui Eldridge, o operă de artă ar putea fi achiziționată de unul dintre suporterii fratelui autorului, Jason Scott Katz. El a emigrat din SUA în Islanda din cauza unei investigații privind legăturile sale cu Wikileaks. Mai târziu a devenit unul dintre fondatorii Partidului Pirate Islander, care reprezintă democrația directă și drepturile civile.

"Este important să spunem că nu căutăm vânzări anonime. Scopul nostru principal este să aducem mai multă transparență pieței de artă și să nu permitem oamenilor să rămână necunoscuți sau să spele banii! "- a spus Carrie Eldridge.

Potrivit ei, prin înregistrările tranzacțiilor din blockchain, puteți monitoriza în timp modificările costului lucrărilor de artă. Acest lucru permite artiștilor să profite de fiecare revânzare.

După cum scrie ziarul, suma tranzacției a devenit cea mai mare din istoria criptomonedei în lumea artei. Cu toate acestea, la data de 20 iunie, la prima criptolicitație din lume, această înregistrare ar putea fi spartă de "14 scaune electrice mici" pictura lui Andy Warhol în valoare de 5,6 milioane de dolari.

Potrivit artistului Benjamin Katz, a pictat pe pânza atmosfera Islandei în timpul luminilor nordice.

"Culorile transporta aurora peste Islanda și am adăugat inimile ca simbol pentru oamenii care caută iubire și se mișcă în toate direcțiile sub influența unui câmp magnetic puternic", a explicat autorul.
Un colecționar anonim a cumpărat o pictură a unui artist din New York pentru 150 de bitcoinuri Un colecționar anonim a cumpărat o pictură a unui artist din New York pentru 150 de bitcoinuri Reviewed by cryptonews on iunie 18, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.