Robert Schiller: Bitcoinul este un "fenomen social neobișnuit"

,,Bitcoinul este un fenomen social neobișnuit ", a declarat Robert Schiller, laureat al Premiului Nobel în economie și unul dintre cei mai înflăcărați critici, într-un interviu acordat lui Bloomberg.

"Coasta de Est este implicată în această industrie mai mult decât Occidentul. Silicon Valley este pe deplin implicat ", consideră profesorul Schiller.

În opinia sa, judecând după demografia clară a "bitcoinului", popularitatea sa nu este redusă la "un răspuns rațional la noile fluxuri de informații".

"Aceasta este o mișcare socială. Este o epidemie de entuziasm. Acesta este un balon speculativ, dar asta nu inseamna ca bitcoinul va scadea la zero ", a spus economistul.

Starea balonului, conform lui Schiller, nu pune în pericol capacitatea criptomonedei de a se recupera de mai multe ori, chiar și atunci când balonul se sparge. El a menționat scăderea "faimoasă" a bitcoinului cu 87% în noiembrie 2013, precum și renumitele zboruri și coborâșurile sale de atunci.

"Știi ce se întâmplă în interiorul laptopului tău? Există milioane de povești interesante despre dispozitivele ingenioase ale ingineriei ... dar nu auzim despre ele. Acest lucru se datorează faptului că acestea nu fac parte din balon ", este convins omul de știință.
Robert Schiller: Bitcoinul este un "fenomen social neobișnuit" Robert Schiller: Bitcoinul este un "fenomen social neobișnuit" Reviewed by cryptonews on iunie 27, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.