Ripple: este puțin probabil ca în viitorul apropiat băncile să folosească blockchainul

Potrivit șefului criptografului Ripple, David Schwartz, este puțin probabil ca băncile să folosească tehnologia blockchain a transferurilor transfrontaliere în viitorul apropiat. Acest lucru este raportat de CoinTelegraph.

În opinia sa, băncile sunt conștiente de potențialul blockchainului, ceea ce poate reduce costurile și reduce timpul necesar implementării tranzacțiilor. Cu toate acestea, nivelul de scalabilitate al tehnologiei este încă scăzut, ceea ce împiedică introducerea pe scară largă a blockchainului la scară globală.

Reprezentantul Ripple susține că protocolul Interledger și, în special, soluția xCurrent oferă posibilitatea de a efectua plăți instantanee. Aceasta, în opinia sa, oferă Ripple avantaje competitive semnificative în comparație cu alte rețele de plăți.

În același timp, Schwarz numește soluția xCurrent "registru nealocat". Deci, în cazul xCurrent, nodurile de rețea nu au acces la registrul comun, care este baza blockchain-rețelelor precum Ethereum (ETH).

"De la mulți dintre clienții noștri, am auzit despre necesitatea de a asigura confidențialitatea și capacitatea de a procesa mii de tranzacții pe secundă", a spus Schwartz.

Potrivit unui alt reprezentant al Ripple Markus Tremacher, compania a prezentat un proiect în care băncile pot efectua plăți "clasice" pe blockchain. Cu toate acestea, instituțiile financiare au fost sceptice față de noua inițiativă, menționând faptul că "nu este atât de ușor să transferăm întreaga lume în blockchain".

Ripple: este puțin probabil ca în viitorul apropiat băncile să folosească blockchainul Ripple: este puțin probabil ca în viitorul apropiat băncile să folosească blockchainul Reviewed by cryptonews on iunie 14, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.