McAfee Labs: timp de trei luni activitatea minerilor ascunși a crescut cu 629%

Pentru primul trimestru al anului 2018, portalul analitic McAfee Labs a găsit peste 2,9 milioane de programe rău intenționate pentru mineritul ascuns al criptovalutelor, cu 629% mai mare decât datele din trimestrul anterior. Acest lucru este menționat în raportul companiei.

Studiul a arătat că creșterea indicatorilor se datorează faptului că mineritul ascuns este pentru infractorii cibernetici un mod mai simplu de a obține beneficii decât, de exemplu, furtul de date și utilizarea virușilor de extorcare.

Potrivit unui studiu anterior realizat de companie, hackerii folosesc cel mai adesea browser miner Coinhive.

"Prin infectarea a milioane de sisteme cu mining-virusul, atacatorii pot genera bani în mod secret prin atacuri fără intermediari și riscuri", se arată în raport.

McAfee Labs a mai spus că dezvoltatorii de astfel de software demonstrează "un nivel impresionant de manevrabilitate și inovație tehnică".
McAfee Labs: timp de trei luni activitatea minerilor ascunși a crescut cu 629% McAfee Labs: timp de trei luni activitatea minerilor ascunși a crescut cu 629% Reviewed by cryptonews on iunie 29, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.