Mastercard a primit un brevet pentru tehnologia blockchain-tranzacțiilor anonime

Gigantul serviciilor financiare Mastercard a brevetat sistemul de efectuare a tranzacțiilor anonime în rețeaua blockchain, scrie CCN.

După cum se spune în descrierea soluției de pe site-ul Web al Oficiului pentru Brevete și Mărci din SUA (USPTO), natura transparentă a blockchain-tranzacțiilor convenționale constituie un obstacol în calea introducerii acestei tehnologii în plățile cotidiene. Acest lucru se aplică atât businessului, cât și consumatorilor individuali.

De exemplu, cineva poate face un cadou unei persoane importante fără să o notifice despre detaliile tranzacției. În plus, majoritatea companiilor nu sunt prea interesate de faptul că concurenții sau alte părți terțe obțin date în timp real, cum ar fi, de exemplu, volumul tranzacțiilor.

Pentru a rezolva această problemă, Mastercard a dezvoltat o soluție care oferă părților participarea la tranzacție, ale căror detalii vor fi accesibile publicului pentru a păstra încrederea în date. În acest caz, va fi imposibil să se urmărească tranzacțiile individuale și informațiile despre tranzacție, pe baza cărora este posibilă identificarea participanților.

Rețineți că anonimatul tranzacțiilor vizează un număr de criptovalute, de exemplu, Monero și Zcash. De asemenea, promite să sporească confidențialitatea retelei Bitcoin Lightning Network.

Mastercard încearcă să obțină același lucru fără a lansa o criptomonedă, iar noul brevet al companiei, deși nu este menționat în mod direct, ar putea permite agențiilor de aplicare a legii să urmărească tranzacțiile ilegale.

În timp ce criptomoneda utilizează tranzacții p2p, sistemul Mastercard se bazează încă pe un server terță parte care menține o bază de date a profilului de utilizator. Împreună cu datele de identificare, fiecare profil conține un șir de date secrete.

După ce primește informații despre tranzacție de la companie, serverul conține informații despre tranzacție și le combină cu o valoare secretă din profil. După aceea, hash-ul poate fi publicat în blockchain pentru a dovedi integritatea tranzacțiilor fără a-și dezvălui detaliile specifice.
Mastercard a primit un brevet pentru tehnologia blockchain-tranzacțiilor anonime Mastercard a primit un brevet pentru tehnologia blockchain-tranzacțiilor anonime Reviewed by cryptonews on iunie 29, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.