Cercetare: în viitorul apropiat, interesul pentru criptoindustrie se va dubla

Interesul pentru criptovalute și blockchain în viitorul apropiat se va dubla. Astfel de concluzii includ un studiu al percepției asupra tehnologiei de către rezidenții Europei, Australiei și Statelor Unite, realizat de Ipsos, comandat de ING Bank B. V.

Un astfel de studiu este realizat de mai multe ori pe an și ia în considerare sexul, vârsta și populația fiecărei țări. Ultimul a avut loc în perioada 26 martie - 6 aprilie 2018 și a acoperit 15 țări, dintre care fiecare a fost intervievat aproximativ o mie de respondenți.

Potrivit rezultatelor studiului, 66% dintre europeni au auzit de criptovalute, iar 35% sunt de acord că criptoindustria este "viitorul așezărilor online". Alți 35% au sugerat că va crește în cursul anului costul criptomonedei.

Cota de conștientizare a industriei criptografice este egală sau mai mare de 50% în fiecare țară care a participat la sondaj. Cele mai mari rate pentru Austria (79%) și Polonia (77%). În SUA, 57% dintre respondenți au auzit despre criptovalute.

Mai puțin de 1/10 dintre rezidenții chestionați din Europa, SUA și Australia au deținut vreodată active digitale. Sondajul a arătat că locuitorii din Europa care folosesc serviciile de telecomunicații mobile sunt mult mai predispuși să dețină criptovalute (12%) decât cei care nu o utilizează (4%).

Doar 9% dintre respondenți au criptoactive, dar 25% au declarat că intenționează să le achiziționeze în viitor. Cel mai mare procent (18%) de deținere a activelor digitale se înregistrează în Turcia, cel mai mic (4%) din Luxemburg.

Studiul a arătat că majoritatea respondenților consideră că criptomoneda este o formă mai riscantă de investiții decât imobiliare, obligațiuni guvernamentale sau piața de valori.

Printre sursele preferate de informații despre investițiile în bitcoin în 11 din cele 15 țări ale lumii, oamenii au ales site-uri specializate. Respondenții din Spania, Franța și Luxemburg au ales să se bazeze pe consultanți financiari sau bancari, în timp ce italienii au declarat că consideră că ambele surse sunt la fel de importante.
Cercetare: în viitorul apropiat, interesul pentru criptoindustrie se va dubla Cercetare: în viitorul apropiat, interesul pentru criptoindustrie se va dubla Reviewed by cryptonews on iunie 28, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.