Banca Centrală a Angliei a avertizat asupra riscurilor businessului criptovalutar

Bank of England (BoE) a publicat un mesaj pentru actorii majori din sectorul financiar, în care a avertizat despre pericolele afacerii criptovalutare. Acest lucru este scris de Coinjournal.

Autorul scrisorii este viceguvernatorul BoE Sam Woods. Potrivit acestuia, activele criptovalutare, în ciuda potențialului semnificativ din sistemul financiar, au demonstrat într-o perioadă scurtă de timp volatilitatea prețurilor ridicate și lipsa de lichiditate relativă.

"Multe criptoactive sunt vulnerabile la fraudă și manipulare și există riscuri de spălare a banilor și de finanțare a terorismului. Alăturarea pe calea activităților criptovalutare poate duce la crearea unor costuri reputaționale ", se spune în scrisoare.

Structura britanică de autoreglementare a sferei criptovalutelor CryptoUK a reacționat imediat la aceste declarații. Potrivit lui Igbal Gandham, președintele organizației, majoritatea companiilor implicate în criptoindustrie lucrează la un nivel înalt și copiază cea mai bună experiență a firmelor din sectorul financiar existent.

Cu toate acestea, în opinia sa, afirmația unui oficial de rang înalt subliniază nevoia de reglementare a criptovalutelor în Marea Britanie. Igbal Gandham consideră că un control rezonabil al guvernului va permite companiilor să se dezvolte și să transforme țara în lider mondial în criptoeconomie.

"În prezent, riscurile criptovalutelor sunt în principal asociate cu un nivel scăzut al cunoștințelor consumatorilor și lipsa unui cadru de reglementare adecvat", a spus el.
Banca Centrală a Angliei a avertizat asupra riscurilor businessului criptovalutar Banca Centrală a Angliei a avertizat asupra riscurilor businessului criptovalutar Reviewed by cryptonews on iunie 29, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.