Robert Schiller: Criptovalutele pot deveni un alt eșec în transformarea banilor

Premiatul Nobel în economie, Robert Schiller, a declarat că criptovalutele nu reprezintă prima încercare de a schimba formatul existent de bani și că toate încercările anterioare s-au încheiat cu un eșec complet. Acest lucru este raportat de Bloomberg.

Deci, el a dat un exemplu de așa-numitul "magazin de timp", care a fost creat de anarhistul Josiah Warren în 1827 în Cincinnati. În acest magazin de vânzare, produsele au fost vândute pentru ore de muncă sau "facturi de muncă".

Doi ani mai târziu, la Londra, industriașul textil Robert Owen a încercat să înființeze Bursa de Muncă pe baza biletelor de muncă.

Conceptul de "dolar electric", a subliniat Schiller, a eșuat complet și a fost mai degrabă o comedie, nu o inovație.

"Nimeni, cu excepția reprezentanților domeniului informatic, poate explica funcționarea criptovalutelor. Acest lucru creează o aură de exclusivitate, dă banilor un farmec nou și umple suporterii cu o fervoare revoluționară. Nimic nu este nou și, ca și inovațiile monetare trecute, o poveste frumoasă ar putea să nu fie de ajuns ", a spus economistul.
Robert Schiller: Criptovalutele pot deveni un alt eșec în transformarea banilor Robert Schiller: Criptovalutele pot deveni un alt eșec în transformarea banilor Reviewed by cryptonews on mai 22, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.