Guvernul elvețian va lua în considerare posibilitatea creării unei monede digitale naționale

Ministerul Finanțelor al Elveției poate pregăti un raport privind riscurile și beneficiile emiterii unei monede digitale naționale în numele Consiliului Federal al Guvernului. Acest lucru este raportat de Reuters.

Inițiativa de a efectua studiul a fost făcută de vicepreședintele Partidului Social Democrat, Cedric Vermouth.

"Consiliul Federal este conștient de provocările serioase, atât legale, cât și monetare, care vor fi asociate cu utilizarea de e-franci. Consiliul solicită camerei inferioare a parlamentului să accepte oferta sa pentru a evalua riscurile și oportunitățile e-franc și pentru a determina aspectele juridice, economice și financiare ale e-franc ", a spus ministerul.

Trebuie remarcat faptul că ideea creării unei monede digitale naționale în Elveția a fost anunțată în februarie de către președintele Swiss Stock Exchange SIX Romeo Lacher. Apoi a spus că e-franc controlat de Banca Centrală va deveni baza unui număr mare de interacțiuni și va avea un impact pozitiv asupra economiei.
Guvernul elvețian va lua în considerare posibilitatea creării unei monede digitale naționale Guvernul elvețian va lua în considerare posibilitatea creării unei monede digitale naționale Reviewed by cryptonews on mai 18, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.