Cercetare: mai mult de 80% dintre criptotraderi nu au experiență în tranzacționare pe burse

Analiștii platformei internaționale de tranzacționare socială eToro au publicat rezultatele unui studiu al bazei lor de utilizatori. Printre altele, au aflat că marea majoritate a comercianților criptovalutari nu au experiență anterioară de tranzacționare pe burse, iar Ripple este cea mai "feminină" dintre activele digitale.

Raportul a colectat date din martie 2017 până în februarie 2018, prin care experții au analizat profilurile publice ale investitorilor criptovalutari folosind eToro și au elaborat un profil demografic al clienților lor - de la vârstă și sex la ocuparea forței de muncă.

S-a dovedit că marea majoritate a comercianților nu au experiența tranzacțiilor criptovalutare și a investițiilor. Astfel, 81,96% dintre aceștia se află la nivelul "noilor veniți", 10,66% - la "media" și doar 7,38% dintre utilizatori pot fi numiți "avansați".

În același timp, lucrătorii din domeniul tehnologiei informației reprezintă doar 15,05% din baza de utilizatori a eToro, 8,48% în sectorul financiar și 14,49% în industria de vânzări și marketing. La 30% dintre cripotradorii de pe acest loc nu există un loc de muncă: dintre care 13,85% sunt studenți, 2,06% pensionari și 14,74% doar șomeri.

De asemenea, în raport există un dezechilibru semnificativ între sexe în industrie: doar 8,5% dintre utilizatorii eToro sunt femei. Este de remarcat faptul că preferințele pentru activele digitale variază: în timp ce bitcoinul este pretins de către reprezentanții ambelor sexe, multe femei sunt interesate de Ripple, în timp ce bărbații tind să preferă Ethereum Classic, Bitcoin Cash și Litecoin. Analistul de piață eToro, Mathi Greenspan, a menționat chiar separat într-un mesaj către investitori că "femeile adoră Ripple".

Cercetare: mai mult de 80% dintre criptotraderi nu au experiență în tranzacționare pe burse Cercetare: mai mult de 80% dintre criptotraderi nu au experiență în tranzacționare pe burse Reviewed by cryptonews on mai 14, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.