Autoritățile din Hong Kong au numit nivelul scăzut de risc al criptomonedei

Monedele digitale, în special bitcoinul, sunt mai puțin implicate în frauda financiară. Această concluzie rezultă din raportul Biroului de Servicii Financiare și al Trezoreriei din Hong Kong (FSTB) privind situația spălării banilor și finanțării terorismului, scrie Forbes.

Conform documentului publicat, nivelul riscului asociat criptovalutelor este evaluat ca "mediu-scăzut".

"În ciuda vulnerabilității sistemice actuale la spălarea banilor și finanțarea terorismului legate de criptovalute, acestea nu au în prezent un impact semnificativ asupra nivelului global de risc în Hong Kong", se arată în raport.

În același timp, FSTB a indicat utilizarea monedelor digitale în activitățile de piramide financiare și de criminalitate informatică. Cercetătorii Biroului au făcut referire la 167 protocoale de poliție privind astfel de activități ilegale între 2013 și 2017. Acestea includ, printre altele, atacul unui virus-extortionist WannaCry, a cărui victime au fost cel puțin 200 mii de oameni din întreaga lume, iar pagubele au depășit 1 miliard de dolari.
Autoritățile din Hong Kong au numit nivelul scăzut de risc al criptomonedei Autoritățile din Hong Kong au numit nivelul scăzut de risc al criptomonedei Reviewed by cryptonews on mai 02, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.