Sony Pictures intenționează să-și protejeze filmele cu blockchain

Gigantul tehnologic japonez Sony și "fiica" sa Sony Pictures Entertainment a depus împreună o cerere pentru un sistem de înregistrare a brevetelor de drepturi digitale, bazate pe blockchain. Documentul corespunzător a fost publicat de Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA.

După cum se precizează în cerere, sistemele de gestionare a drepturilor digitale (DRM) de astăzi, care se străduiesc pentru interoperabilitate, "pot să nu fie foarte fiabile și să se bazeze pe un singur punct de eșec". Potrivit reprezentanților Sony, "dacă sistemul sau furnizorul de drepturi digitale se închide sau încetează să mai funcționeze, utilizatorii vor pierde accesul la tot conținutul achiziționat".

În același timp, toate informațiile necesare de identificare pot fi stocate în blockchain, astfel încât utilizatorii să poată vizualiza întotdeauna conținutul pe care l-au cumpărat, se spune în document.

Rețineți că sistemele DRM sunt tehnologii care vă permit să restricționați accesul la materiale protejate prin drepturi de autor și să le deschideți celor care au cumpărat un anumit produs. Ca exemplu al unui furnizor de DRM, cererea de brevete de la Sony enumeră serviciul cloud UltraViolet.

În același timp, ca obiect al sistemului de brevete, Sony Pictures Entertainment se referă în primul rând la filme și alte forme media similare. Cu toate acestea, documentul notează că o astfel de platformă de tip blockchain poate fi de asemenea utilizată pentru a gestiona drepturile digitale pentru "diverse conținuturi și date, inclusiv filme, televiziune, video, muzică, audio, jocuri și așa mai departe".

Mai multe aplicații potențiale ale tehnologiei sunt descrise în cerere. În fiecare dintre acestea, drepturile utilizatorilor sunt codificate într-un blockchain special. Registrul începe cu blocul geneză în care sunt stocate informațiile de identificare ale utilizatorului. Atunci când un consumator cumpără drepturi la anumite conținuturi (de exemplu, descărcarea și vizionarea unui film), ele sunt automat înscrise în blockchain.

În același timp, "sistemul DRM al computerului va verifica drepturile din blockchain și apoi va decripta media, atunci când este necesar". Aplicația de brevet de invenție de la Sony notează, de asemenea, că acest sistem "poate lua diverse forme, inclusiv" agentul DRM "instalat pe dispozitivul utilizatorului."
Sony Pictures intenționează să-și protejeze filmele cu blockchain Sony Pictures intenționează să-și protejeze filmele cu blockchain Reviewed by cryptonews on aprilie 27, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.