Saxo Bank: piața criptovalutară este în așteptarea unui nou ciclu pozitiv

Specializată în tranzacționarea și investițiile online, Saxo Bank a publicat o prognoză trimestrială pentru piețele globale, inclusiv tema criptomonedei, care, în opinia sa, ar putea fi pe pragul unui nou ciclu. Acest lucru este scris de CoinJournal.

În documentul de 35 de pagini Quarterly Outlook Q2 2018  lansat astăzi 18 aprilie, Saxo Bank se concentrează pe aspecte precum apropierea finalizării celui mai mare experiment monetar vreodată în domeniul politicii monetare, naționalismul în creștere, disparități sociale și economice tot mai proeminente și o lipsă tot mai mare de speranțe în rândul tinerei generații.

În plus, criptomonedele și alte criptovalute au devenit una dintre zonele pe care analiștii Saxo Bank i-au acordat o atenție deosebită.

În special, documentul ridică problema că criptovalutele pot intra într-un nou ciclu al dezvoltării lor. Așadar, după o creștere fără precedent la nivelurile istorice la sfârșitul anului 2017, când prețul bitcoinului a ajuns la 20.000 de dolari, în primele trei luni ale anului 2018, monedele digitale au scăzut semnificativ în valoare.

"După ce a pierdut mai mult de 50% din valoare, Bitcoinul a arătat cel mai rău pentru sine în primul trimestru și al doilea cel mai rău trimestru din istoria sa", se arată în raport.

Potrivit lui Jacob Pauncey, analist la Saxo Bank, situația continuă să fie fragilă din cauza presiunii crescânde din partea autorităților de reglementare și a interzicerii publicității în cele mai mari rețele sociale. Cu toate acestea, "posibilitatea de reînnoire a creșterii" nu poate fi exclusă ", a adăugat el.

Jacob Pouncey consideră că, pe termen scurt, s-ar putea înregistra recesiuni suplimentare datorită aceleiași reglementări și vânzării continue a unor loturi mari de bitcoinuri de către administratorii bursei Mt Gox care este falimentată.

În același timp, el observă că scăderile anterioare au consolidat piața, iar sectorul însuși a asistat la modul în care organizațiile mari au achiziționat burse criptovalutare. Printre astfel de achiziții, el solicită achiziționarea companiei Coincheck de către brokerul japonez online Monex Group, achiziționarea a 40% din acțiunile Tokyo BitARG, recent realizată de Yahoo Japan, precum și compania circulantă Poloniex, preluată de Circle.

Analistul identifică mai multe evenimente care ar putea deveni o trambulină pentru sentimentul bullish pe piață în al doilea trimestru.

"Dacă există o revenire semnificativă pe piețele de valori, va exista un flux de bani în active necorporale sau active care se află în afara sistemului financiar tradițional. Și criptovalutele devin o alternativă potențială. Afluxul de capital instituțional pe piața criptovalutelor datorită unei reglementări mai bune și unei mai bune protecții a investitorilor poate duce la un al doilea trimestru pozitiv ", a declarat Jacob Pauncey.

Creșterea din ultimii doi ani s-a datorat instabilității geopolitice generale din lume, unde evenimentele cheie au fost alegerea lui Donald Trump pentru președinția Statelor Unite, referendumul privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit) și testele nucleare din Coreea de Nord.

Iar conform lui Iacob Pouncey, ciclul negativ actual se va termina mai devreme sau mai târziu. Investitorii slabi vor părăsi piața, iar cei care rămân vor aștepta noi știri pozitive.
Saxo Bank: piața criptovalutară este în așteptarea unui nou ciclu pozitiv Saxo Bank: piața criptovalutară este în așteptarea unui nou ciclu pozitiv Reviewed by cryptonews on aprilie 19, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.