Roskomnadzor a intentat un proces cu o cerere de blocare a Telegram-ului

Tribunalul Districtului Tagansky din Moscova a intentat un proces Roskomnadzor-ului cu o cerere de a restricționa accesul la messengerul Telegram pe teritoriul Rusiei. În data de 6 aprilie, despre  aceasta a raportat serviciul de presă al departamentului.

"Cererea a fost depusă în legătură cu faptul că Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse nu a reușit să îndeplinească obligațiileTelegram Messenger Limited Liability Partnership ca organizator al difuzării informațiilor stabilite prin articolul 10.1 clauza 4.1 din Legea privind informația", se arată în declarație.

Potrivit Interfax, motivul pentru depunerea unui proces este că Telegram nu a respectat legea privind furnizarea FSB cu chei pentru decriptarea mesajelor.

Anterior, ministrul comunicațiilor și mass-media al Federației Ruse, Nikolai Nikiforov, a declarat că situația cu messenger-ul telegram este un precedent, înainte ca acest lucru să nu existe, iar instanța trebuie să confirme sau să respingă normele legale existente.

"Situația cu telegram este un precedent foarte nou. Într-adevăr, există o discuție: ce să transmită și ce nu. Este necesar să se aștepte examinarea formală a acestor proceduri. Acum, relația juridică se află între Telegram și FSB, iar Roskomnadzor este pur și simplu organul executiv care nu participă la transferul cheilor, însă, în caz de nerespectare a actelor juridice, trebuie să aplice sancțiunile prevăzute de lege, inclusiv blocarea ", a spus Nikiforov.
Roskomnadzor a intentat un proces cu o cerere de blocare a Telegram-ului Roskomnadzor a intentat un proces cu o cerere de blocare a Telegram-ului Reviewed by cryptonews on aprilie 06, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.