Roskomnadzor insistă asupra blocării imediate a Telegramului prin ordin instanței

Curtea de la Tagansky din Moscova, vineri, 13 aprilie, va începe să ia în considerare meritele cererii Roskomnadzor de a bloca messengerul Telegram pe teritoriul Rusiei. Acest lucru a fost raportat de Interfax.

"Pentru a numi cauza pe fond în data de 13 aprilie la ora 10:00", a declarat judecătorul Iulia Smolina.

De asemenea, a devenit cunoscut faptul că, în cazul satisfacerii cererii sale, Roskomnadzor a cerut instanței să blocheze imediat Telegramul.

"Acest proces este legat de difuzarea informațiilor și, din moment ce Telegram nu oferă cheile pentru decodarea mesajelor, declarăm o cerere de executare imediată a hotărârii dacă cererea este îndeplinită", a spus purtătoarea de cuvânt a Roskomnadzor.

La rândul său, judecătorul Iulia Smolina a părăsit permisiunea petiției în cauză până la luarea deciziei pe fond.

În același timp, judecătorul a acordat petiția lui Roskomnadzor să aducă Serviciul Federal de Securitate al Rusiei în cazul în care este oa treia persoană.

Între timp, potrivit lui Vedomosti, jurnaliștii Oleg Kashin și Alexander Plyushchev au făcut apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din cauza blocării messengerului Telegram.

În apelul lor, Kashin și Plyushchev au arătat că prevederile legislației ruse privind controlul corespondenței pe internet încalcă dreptul lor la respectarea vieții private și de familie, precum și dreptul la libertatea de exprimare garantat de Convenția pentru apărarea drepturilor omului.

La rândul său, avocatul organizației "Roskomvobodda" Sarkis Darbinyan a spus că în viitorul apropiat, în CEDO vor fi trimise plângeri către încă 40 de utilizatori al telegramului.
Roskomnadzor insistă asupra blocării imediate a Telegramului prin ordin instanței Roskomnadzor insistă asupra blocării imediate a Telegramului prin ordin instanței Reviewed by cryptonews on aprilie 12, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.