Pavel Durov a pus "pe masă" cheile de criptare de la Telegram

Utilizatorii rețelelor sociale au găsit o fotografie a unei scrisori susținută, în numele domnului fondator al telegramului Pavel Durov, directorului FSB, Alexander Bortnikov. În scrisoare, Durov este de acord să predea cheile criptării de la messenger la serviciile secrete - dar este vorba de cheile metalice obișnuite.

"Vă trimit cheile (2 bucăți) de la messengerul Telegram, cu cele mai bune urări", se spune în scrisoare.
Pavel Chikov, șeful grupului pentru drepturile omului "Agora", reprezentând interesele Telegramului, a prezentat o fotografie cu chei pe canalul său. Chikov însuși a spus că pur și simplu a împărtășit o glumă.

Anterior, Chikov a publicat un răspuns la notificarea lui Roskomnadzor despre necesitatea transferului cheilor de criptare către FSB, care afirmă că infrastructura de servere a telegramului "are o structură distribuită în scopuri de securitate și include subsisteme situate pe teritoriul diferitelor state și sunt gestionate de diverse entități juridice".

Documentul prevede, de asemenea, că corespondența transmisă prin camere de chat secrete nu este stocată niciodată pe serverele telegramului, iar corespondența din chat-urile din cloud este "distribuită între diferite subsisteme și niciodată stocată într-un singur loc".

Între timp, deputații Gosdumei FR, care au aprobat cerința de a transfera cheile de criptare odată cu adoptarea legii "Yarovoi", le-a fost greu de explicat ce trebuie să transmită reprezentanții messengerului către siloviki.

Pavel Durov a pus "pe masă" cheile de criptare de la Telegram Pavel Durov a pus "pe masă" cheile de criptare de la Telegram Reviewed by cryptonews on aprilie 10, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.