Părere: capitalizarea bitcoinului poate scădea de mai multe ori

Cercetătorii de la Școala Tehnică Superioară din Elveția din Zurich sunt convinși că prima criptomonedă este "supraevaluată în mod semnificativ", iar capitalizarea acesteia poate scădea la niveluri de 22-44 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Calculele cercetătorilor se bazează pe o versiune modificată a legii Metcalfe, care prevede că utilitatea rețelei este proporțională cu pătratul numărului de utilizatori ai acesteia. Cu alte cuvinte, valoarea bitcoinului depinde în întregime de comunitatea oamenilor care îl folosesc.

Oamenii de știință sunt convinși că acest model ne permite să detectăm perioadele de cădere profundă a prețului bitcoinului. O ilustrare a acestor "bule de spargere" este o mișcare pronunțată descendentă a prețului primei criptomonede în perioada 2011-2013, precum și la sfârșitul anului trecut. Potrivit oamenilor de știință elvețieni, în aceste perioade, prețul bitcoinului a fost mult mai mare decât valoarea justă.

De asemenea, cercetătorii sunt convinși că, în prezent, prețul primei criptomonede se deplasează pe o traiectorie similară, așa cum a fost după prăbușirea Mt. Gox. Potrivit lor, bitcoinul va găsi un nivel puternic de sprijin numai atunci când volumul de capitalizare a pieței ajunge la 22-44 miliarde dolari.

"Analiștii noștri au identificat, deși nu o supraevaluare fără precedent, dar semnificativă a bitcoinului. Acest lucru vorbește de multe luni de mișcare volatilă laterală a prețului BTC ", se arată în raport.

Astăzi, pe 4 aprilie, piața criptovalutară a devenit din nou în scădere. Deci, după o recuperare scurtă, prețul bitcoinului din nou tinde să marcheze sub 7000 $:

Părere: capitalizarea bitcoinului poate scădea de mai multe ori Părere: capitalizarea bitcoinului poate scădea de mai multe ori Reviewed by cryptonews on aprilie 04, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.