O nouă versiune a virus-minerului dezactivează smartphone-urile pe Android

Compania antivirus Trend Micro a descoperit un nou virus numit HiddenMiner, care utilizează puterea smartphone-urilor Android infectate pentru extragerea criptomonedei Monero. Minerul este capabil să dezactiveze gadgetul cu sarcină excesivă asupra procesorului, potrivit blogului companiei.

Potrivit inginerilor Trend Micro, codul HiddenMiner nu include un switch, controler sau optimizator. Cu alte cuvinte, minerul extrage Monero până când resursele dispozitivului sunt complet epuizate.

HiddenMiner se deghizează ca o aplicație pentru actualizarea serviciului Google Play și îi obligă pe utilizatori să o activeze ca administrator de dispozitiv. După acordarea permisiunii, HiddenMiner va începe să exploateze Monero în fundal. Când încercați să modificați permisiunile unei aplicații, aceasta poate bloca smartphonul.

Primele semne de a avea HiddenMiner în telefon sunt supraîncălzirea gadgetului și diverse defecțiuni.

"Am intrat adânc în HiddenMiner, am descoperit piscinele și poștajele de la Monero asociate cu malware-ul și am aflat că unul dintre operatorii săi a eliminat 26 de XMR-uri din portofel (sau 5360 $ la 26 martie 2018). Acest lucru indică o campanie destul de activă pentru utilizarea dispozitivelor infectate ", a spus Trend Micro.

HiddenMiner este distribuit prin intermediul unor magazine de aplicații terțe. Majoritatea utilizatorilor afectați de aceasta provin din China și India. Specialiștii de la Trend Micro iau notă că puteți să scăpați de miner prin repornirea în modul sigur și ștergerea contului de administrator și a aplicației în sine.
O nouă versiune a virus-minerului dezactivează smartphone-urile pe Android O nouă versiune a virus-minerului dezactivează smartphone-urile pe Android Reviewed by cryptonews on aprilie 03, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.