Motivul pentru blocarea Telegramului este planurile lui Durov de a-și crea propria criptomonedă

Motivul real care a determinat autoritățile ruse să blocheze messengerul ar putea fi planurile proprietarului său, Pavel Durov, de a-și lansa propria criptomonedă, raportează RBC.

Potrivit publicației, blocarea nereușită a messengerului din Rusia, care a fost însoțită de câteva zile de blocarea adreselor IP ale serviciilor cloud ale Amazonului, Google și alți furnizori, a fost discutată în mod activ în ultimele zile între angajații celui de-al 12-lea centru FSB (supraveghează, printre altele, problemele SORM) reprezentanți ai altor departamente relevante.

În special, la 18 aprilie, un angajat al celui de-al 12-lea centru al FSB, Roman Antipkin, a trimis o scrisoare colegilor, explicând că adevăratul motiv pentru blocarea Telegramului în Rusia a fost dorința lui Pavel Durov de a lansa un "sistem financiar complet necontrolat" pe baza messengerului.

"Colegi, da istoria nu este deloc despre asta, așa cum nu înțelegeți! Istoria nu este despre chei și despre terorism. Pavel Durov a decis să devină un nou Mavrodi. După ce am lansat cripta, noi, în Rusia, vom primi un sistem financiar complet necontrolat. Și acest lucru nu este un rău pentru oamenii marginalizați, va fi simplu, fiabil și incontrolabil. Aceasta reprezintă o amenințare la adresa securității țării. Toate drogurile, comerțul de organe, vor trece prin cripta lui Pavel și el va spune: "Nu am nimic cu asta, interziceți cuvintele, teroriștii le vor folosi", se spune într-o scrisoare semnată de Roman Antipkin.

Textul scrisorii este la dispoziția RBC, autenticitatea acesteia fiind confirmată de un oficial federal și de directorul superior al unuia dintre operatorii de telecomunicații. Conținutul acestei scrisori este, de asemenea, un semn al unui interlocutor al RBC într-una din organizațiile neguvernamentale.

Despre Roman Antipkin, participanții la piață și oficiali cu care RBC a vorbit spune despre faptul că a reprezentat în mod repetat cel de-al 12-lea centru FSB la diferite întâlniri. În special, cu privire la punerea în aplicare a "legii Yarovoi."

In ianuarie 2018 a devenit cunoscută intenția lui Pavel Durov de a-și lansa propria platformă numită Telegram Open Network (TON) cu criptomoneda Gram. Proiectul a fost descris detaliat într-un document de 132 de pagini, semnat de Nicolai Durov, directorul tehnic al Telegramului și de fratele lui Pavel Durov. Creatorii intenționează să integreze sistemul de plăți pe baza brokerului propriu TON în messenger și, în viitor, să îl introducă în alte servicii și rețele sociale.

În urma rezultatelor a două runde preliminare închise de plasare a tokenurilor noii platforme Telegram Open Network, messengerul a atras aproximativ 1,7 miliarde de dolari.

La începutul acestei săptămâni, fondatorul și CEO al Telegramului, Pavel Durov, a rezumat rezultatele primei zile de blocare a messengerului în Rusia și a anunțat crearea rezistenței digitale - o mișcare descentralizată în apărarea libertăților și progresului digital.
Motivul pentru blocarea Telegramului este planurile lui Durov de a-și crea propria criptomonedă Motivul pentru blocarea Telegramului este planurile lui Durov de a-și crea propria criptomonedă Reviewed by cryptonews on aprilie 20, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.