Miliardarii criptovalutari sunt printre cei mai bogați oameni din lume

Potrivit băncii elvețiene Credit Suisse, un procent din cei mai bogați oameni ai lumii dețin 50,1% din averea mondială, în plus, până în 2030 această cifră ar putea crește la 64%. În același timp, un procent din cei mai bogați oameni din lume includ și miliardarii criptovalutari, scrie Bitcoinist.


Nu mai puțin interesante cifre sunt cuprinse în previziunile parlamentului Marii Britanii.

"După 2008, condiția de 1% dintre persoanele bogate a crescut cu 6% în medie pe an - mult mai rapid decât creșterea de 3% a veniturilor celor 99% din populația lumii. Dacă acest lucru va continua, starea celui mai bogat 1% va fi de 305 de miliarde de dolari - în comparație cu 140 de miliarde de dolari de astăzi ", se arată în raportul recent al parlamentarilor britanici.

Raportul Camerei Comunelor notează că rata mare de creștere a economiilor în rândul bogaților este facilitată de investițiile în afaceri, stocuri și alte active financiare.

Având în vedere popularitatea crescândă a criptomonedei, este logic să presupunem că această clasă de active este prezentă și pe lista intereselor celor mai bogați locuitori ai planetei.

Deci, în ianuarie, site-ul BitInfoCharts a publicat informații despre noii milionari care au apărut ca urmare a boom-ului din 2017.

"Este imposibil să știi exact. Presupun că cifra variază între 20.000 și 200.000 de persoane ", a declarat apoi reprezentantul BitInfoCharts.

Acest lucru poate însemna că cel puțin o parte din starea de 200.000 de persoane care se numără printre cele mai bogate 1% din lume a fost câștigată datorită bitcoinului. Considerând că, până în 2030, prețul pentru criptomoneda poate crește semnificativ, având în vedere atât bogăția în sine, cât și numărul milionarilor, este foarte posibil ca proprietarii de bitcoin să reprezinte o pondere semnificativă în procentul persoanelor care controlează două treimi din averea mondială.

Potrivit BitInfoCharts, un total de 424.407 BTC (2.9 miliarde dolari la cursul actual) sunt stocate pe cele mai mari trei portofele din ziua de azi (3D2oetdNuZUqQHPJmcMDDHYoqkyNVsFk9r, 16rCmCmbuWDhPjWTrpQGaU3EPdZF7MTdUk, 3Cbq7aT1tY8kMxWLbitaG7yT6bPbKChq64).

Pentru comparație, statul celui mai bogat om din lume, fondatorul Amazonului Jeff Bezos, este acum estimat la 112 miliarde de dolari.

Există zvonuri că unele dintre cele mai mari bitcoin-portofele aparțin FBI-ului, proprietarul a cel puțin 10 portofele principale este creatorul misterios al lui Bitcoin Satoshi Nakamoto, iar alte 10 portofele mari sunt deținute de frații Winklewos.

Trebuie remarcat faptul că investițiile în criptovalută încep să atragă oligarhii deja stabiliți. Așadar, bitcoinul a interesat serios familia lui Rockefellers, miliardarul George Soros și prințul croat Liechtenstein.
Miliardarii criptovalutari sunt printre cei mai bogați oameni din lume Miliardarii criptovalutari sunt printre cei mai bogați oameni din lume Reviewed by cryptonews on aprilie 11, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.