Mike Hearn: Bitcoin Cash repetă principalele greșeli a bitcoinului

Fostul dezvoltator Bitcoin Core și unul dintre propagandorii Bitcoin Mike Hearn au întrerupt o lungă tăcere și au susținut o sesiune AMA ("Întreabă-mă despre ceva") pe Reddit, în care și-a împărtășit gândurile cu privire la situația actuală a criptoindustriei. În special, el a criticat forkul Bitcoin Cash, menționând că, în prezent, acest proiect este foarte similar cu comunitatea bitcoin în 2014. Și asta, în cuvintele sale, nu este "bun".

În timpul ședinței, Hearn a descris încercările sale de a transforma protocolul de tip bitcoin în 2015 și începutul lui 2016, ceea ce a dus în cele din urmă la plecarea sa din proiect.

Împreună cu Gavin Andresen, Hearn a dezvoltat software pentru a mări dimensiunea maximă a blocurilor și a oferit să efectueze hardfork. Inițiativa nu a găsit sprijin, după care Hearn a părăsit echipa de dezvoltare Bitcoin Core, iar apoi întreaga comunitate, spunând că acel bitcoin "a eșuat".

Astăzi, în opinia lui Mike Hearn, audiența Bitcoin Cash este foarte asemănătoare cu cea a comunității bitcoin în 2014.

"Bitcoin Cash este foarte similar cu comunitatea Bitcoin în 2014. Nu e bine, spuse Herne.

În opinia sa, Bitcoin Cash, la fel ca bitcoinul din eșantionul din 2014, nu are "management formal", în timp ce majoritatea discuțiilor au loc la Reddit, unde "utilizatorii pot cenzura punctele de vedere nepopulare".

În acest sens, Hearn ia sfătuit pe utilizatorii Bitcoin Cash să "găsească un forum alternativ" unde "puterea moderatorilor va fi limitată, iar utilizatorii vor fi liberi să discute și să evalueze opinii privind viitoarele upgrade-uri".

În special, Herne a spus că "deranjează" faptul că în luna mai Bitcoin Cash este planificat să găzduiască un hard-core, dar a fost avertizat cu privire la aceasta cu doar o lună înainte de activare și "nu au existat încercări de evaluare a sprijinului acordat de utilizatori".

"Acum, această problemă nu provoacă controverse în comunitate, dar pentru multe organizații care planifică și testează software-ul în doar o lună nu este o sarcină ușoară. Există riscul ca minerii să actualizeze software-ul să ajungă în mod accidental într-un circuit cu un hash mai mic și vor trebui să "revină". Din acest motiv, ei pot deveni și mai conservatori decât acum ", a observat Hearn.

Cu toate acestea, el a cerut comunității să "fie mai îndrăzneață":

"Eliberați-vă și opriți-vă pur și simplu urmarea drumului pe care Satoshi a planificat-o și gata să gândească radical, uneori chiar eretic", a concluzionat Herne.
Mike Hearn: Bitcoin Cash repetă principalele greșeli a bitcoinului Mike Hearn: Bitcoin Cash repetă principalele greșeli a bitcoinului Reviewed by cryptonews on aprilie 06, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.