India introduce o interdicție privind operațiunile cu criptovalute pentru instituțiile financiare

Banca Centrală de Rezervă a Indiei (RBI) a interzis instituțiilor controlate să ofere persoanelor fizice și companiilor servicii legate de valutele digitale, cum ar fi bitcoinul. Acest lucru este raportat de Quartz India.

"S-a decis că organizațiile reglementate de RBI ar trebui să înceteze imediat să furnizeze servicii oricărei persoane fizice sau companiilor care se ocupă cu valute virtuale. Instituțiile controlate care oferă deja astfel de servicii trebuie să oprească această activitate într-o anumită perioadă ", a afirmat banca centrală într-o declarație.

După cum menționează ziarul, autoritatea de reglementare a alocat trei luni pentru a pune capăt activităților legate de criptovalute.

În opinia reprezentanților RBI, criptomonedele subminează grav standardele de combatere a spălării banilor dezvoltate de FATF, afectează negativ piețele, reduc eficacitatea controlului fluxurilor de capital și, de asemenea, sunt utilizate pentru finanțarea terorismului. În plus, departamentul este convins că atunci când piața realizează criptovalute de "dimensiuni critice", stabilitatea financiară a țării este periclitată.

În ciuda interdicției, Banca Centrală de Rezervă din India susține ideea emiterii unei monede digitale de stat.

"Acestea [se menționează monedele digitale] sunt emise de banca centrală și reprezintă obligațiile acesteia", a declarat șeful adjunct al RBI Prasad Kanungo. - ”Tratamentul lor va fi un plus față de banii de hârtie. Acest lucru ar trebui, de asemenea, să reducă costurile legate de tipărirea bancnotelor. "

Nu este surprinzător faptul că reprezentanții criptocomunității din India au fost foarte supărați de decizia băncii centrale.

"Nu cred că banca centrală a luat decizia corectă. Acest lucru va provoca panica în rândul câtorva milioane de oameni din India care folosesc deja criptovalute ", a declarat Satvik Viswanath, co-fondator al bursei criptovalutare de top al țării Unocoin. "Dacă vor să-și execute propriile valute digitale, nu trebuie să interzică ceea ce au deja."

Co-fondatorul bursei Coindelta, Shubhan Yadav, a menționat că băncile, cel mai probabil, nu vor putea oferi împrumuturi pentru bursele criptovalutare.

"În același timp, raza speranței constă în faptul că nu a fost încă introdusă o interdicție completă", a adăugat el.
India introduce o interdicție privind operațiunile cu criptovalute pentru instituțiile financiare India introduce o interdicție privind operațiunile cu criptovalute pentru instituțiile financiare Reviewed by cryptonews on aprilie 05, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.