FED: criptomonedele nu reprezintă o amenințare pentru economia Statelor Unite

Un membru al Consiliului guvernatorilor Sistemului Federal de Rezervă (FRS), Lael Brainard, a numit criptovalutele "extrem de volatile", dar a făcut clar faptul că această nouă clasă de active nu reprezintă o amenințare la adresa stabilității economiei SUA. Acest lucru este raportat de CoinDesk.

"Unul dintre aspectele controlate de Fed este volatilitatea extremă manifestată de unele criptovalute. De exemplu, în 2017, bitcoinul a crescut cu peste 1000%, după care a scăzut brusc în ultimele luni ", a spus Brainhard în timpul unui discurs din New York.

Ea a cerut, de asemenea, investitorilor să fie atenți atunci când lucrează pe piețe foarte speculative, unde este necesar să avem o idee despre "posibilele capcane" și amploarea pierderilor probabile. La fel ca mulți alți reprezentanți ai instituției, Brainard nu a uitat să atingă chestiunile legate de protecția investitorilor și să menționeze riscurile de spălare a banilor cu ajutorul criptomonedei.

"Aceste piețe pot ridica probleme importante pentru protecția investitorilor și a consumatorilor, iar unii dintre aceștia par să fie deosebit de vulnerabili la riscurile de spălare a banilor", a adăugat purtătoarea de cuvânt a FED.

În același timp, Brainard a remarcat că criptomonedele abia pot "reprezenta o amenințare la adresa stabilității financiare", deoarece acestea sunt rareori utilizate în plățile cotidiene. Potrivit acesteia, nu există prea multe dovezi că investitorii au împrumutat sume mari de bani pentru investiții în active criptate.

După cum s-a menționat în raportul întocmit de CoinDesk State of Blockchain 2018, doar 19% dintre respondenți au împrumutat bani pentru achiziționarea criptovalutelor. Dintre acestea, mai mult de jumătate au plătit aceste datorii.

Lael Brainard a subliniat că Fed va continua să monitorizeze îndeaproape criptoindustria.

"Evaluarea noastră pe aceste piețe este limitată la opacitatea lor. Cu toate acestea, vom continua să le studiem ", a concluzionat ea.
FED: criptomonedele nu reprezintă o amenințare pentru economia Statelor Unite FED: criptomonedele nu reprezintă o amenințare pentru economia Statelor Unite Reviewed by cryptonews on aprilie 05, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.