Europol a reținut 11 persoane care au elaborat o schemă de spălare a banilor prin intermediul criptovalutelor

Autoritățile de aplicare a legii din Spania, Finlanda și Statele Unite au arestat în comun 11 persoane acuzați de spălare de bani prin intermediul criptovalutelor și carduri de credit fără nume. Acest lucru este menționat în mesajul de pe site-ul web al Europol.

În timpul cercetării, poliția a studiat activitățile a 137 de persoane și a stabilit 174 de conturi bancare utilizate pentru activități ilegale.

"Pentru spălarea banilor primiți din activități ilegale, criminalii care erau în Spania au fost contactați de către dealerii de droguri. Ei au împărțit numerarul în sume mici și i-au depus în sute de conturi bancare. Retragerea numerarului a avut loc în Columbia "- s-a spus la Europol.

La început, acuzații au folosit carduri de credit, dar mai târziu au transferat banii în criptomonedă și apoi în peso columbian prin bursa criptovalutară finlandeză. În declarația Europol se remarcă faptul că un schimb nenumit a cooperat cu autoritățile finlandeze, dezvăluindu-le informații despre suspecți.

Oficiali de aplicare a legii din UE au declarat că intenționează să-și intensifice eforturile de urmărire penală a activităților criminale efectuate prin intermediul criptovalutelor.

"Europol va continua să coordoneze activitatea dintre statele membre ale UE și dincolo de acestea, pentru a răspunde în mod eficient acestei amenințări în creștere", se arată în declarație.

În plus, reprezentanții Europol au adăugat că au implementat deja "cursuri specializate de instruire pentru a ajuta ofițerii de aplicare a legii în identificarea utilizării criptovalutelor în comunitățile criminale". 
Europol a reținut 11 persoane care au elaborat o schemă de spălare a banilor prin intermediul criptovalutelor Europol a reținut 11 persoane care au elaborat o schemă de spălare a banilor prin intermediul criptovalutelor Reviewed by cryptonews on aprilie 11, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.