Distrugerea bitcoinlui: în Institutul Tehnologic din Massachusetts, s-a reprezentat trei moduri de a neutraliza liderul industriei

MIT Technology Review de la Institutul Tehnologic din Massachusetts a publicat un articol intitulat "Let's Destroy Bitcoin", care prezintă trei modalități de a elimina prima criptomonedă.

Atacul statului 

Potrivit analiștilor publicației, crearea unei monede digitale naționale pe baza Sistemului Federal de Rezervă (FRS), așa-numitul Fedcoin, va duce la deplasarea cotelor bitcoinurilor. În blockchainul Fedcoin, instituțiile financiare certificate și de încredere (cum ar fi JPMorgan & Chase și Bank of America) vor acționa ca noduri autorizate, care vor înlocui modelul rețelelor P2P.

"Să spunem, în curte stă viitorul îndepărtat, dar tot trebuie să plătiți impozite. Doar acum nu completați nici o declarație, deoarece algoritmul special debitează o sumă necesară din portofelul dvs. electronic în echivalentul Fedcoin ", se spune în articol.

Acest concept a fost descris de către cercetătorul de la FED din St. Louis de David Andolfatto și completat de licența de la Universitatea Yale Sahil Gupta. Acesta din urmă este convins că moneda digitală, în spatele căreia staționează banca centrală, poate face rețeaua de plată a blocului mult mai eficientă și mai rapidă, în timp ce fondurile semnificative vor fi economisite.

În plus, banca centrală canadiană în 2016 a dezvoltat o simulare a unui astfel de sistem pe blockchainul Ethereum, pentru a evalua fezabilitatea și perspectivele acestei linii de afaceri.

Atacul Facebook

Facebook este cea mai mare rețea socială din lume, audiența lunară a utilizatorilor activi depășește 2 miliarde de persoane. Ca și în cazul telegramului, compania poate decide să emită propria monedă digitală sau să meargă într-un mod mai insidios: să creeze un portofel pentru fiecare utilizator.

Toți utilizatorii Facebook vor fi recompensați în Bitcoin pentru vizualizarea conținutului publicitar sau vor putea utiliza rețeaua socială într-un mod fără anunțuri dacă vor permite companiei să utilizeze puterea de calcul a computerelor sale pentru miningul primei criptomonede.

"În cazul în care compania poate convinge majoritatea utilizatorilor de bitcoin și mineri să folosească un client de tip bitcoin special de pe Facebook, atunci rețeaua socială va putea să stabilească regulile jocului și, ca rezultat, va transforma Bitcoinul într-o versiune corporatistă a Fedcoin", spune materialul.

Fluxul nou de criptovalute

Crearea unei multitudini de valute digitale noi pentru fiecare caz individual: cumpărarea unui telefon de la o anumită companie, o mașină, produse într-un anumit magazin și plata pentru serviciile de bază, potrivit analistului publicației, va face ca bitcoinul să fie nesemnificativ. Multe companii sunt deja ocupate creând propriile lor tokenuri, ceea ce indică faptul că acest scenariu este pus în aplicare astăzi.

În acest caz, avantajul evident al "bitcoinului" va fi anonimatul și imposibilitatea cenzurii, deși, potrivit lui Edward Snowden, Agenția Națională pentru Securitate (NSA) este deja implicată îndeaproape în identificarea utilizatorilor bitcoin.

Reprezentanții publicației sunt convinși că, în cazul în care criptomoneda este folosită pe scară largă în viitor, este vorba de masele, și nu de adepții timpurii al bitcoinurilor, care vor determina viitorul primei criptomonede și vor modifica viziunea lui Satoshi Nakamoto.
Distrugerea bitcoinlui: în Institutul Tehnologic din Massachusetts, s-a reprezentat trei moduri de a neutraliza liderul industriei Distrugerea bitcoinlui: în Institutul Tehnologic din Massachusetts, s-a reprezentat trei moduri de a neutraliza liderul industriei Reviewed by cryptonews on aprilie 24, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.