Co-fondator al Bitcoin Foundation: criptomonedele nu sunt bule, ci ace

Co-fondator și CEO Bitcoin Foundation John Matonis este sigur că temerile asociate cu "bulele" criptovalutelor, nerezonabile. Dimpotrivă, doar piețele de acțiuni sunt "umflate" artificial de băncile centrale, a declarat el într-un interviu acordat Business Insider.

"Pentru cei care pretind că bitcoinul este un balon, voi răspunde că acel bitcoin este într-adevăr un ac care perforează un balon. Bulele sunt piețele bursiere și bancnotele pe care băncile centrale le susțin. Acestea sunt bule "- a spus Matonis.

El este încrezător că acum economia se îndepărtează de "monedele legale gestionate de bănci", activele descentralizate, cum ar fi bitcoinul, susțin această schimbare.

Înainte de Bitcoin Foundation, Matonis a fost un comerciant în banca japoneză Sumitomo și Visa. Organizația non-profit a fost înființată pentru a sprijini dezvoltatorii de bază ai protocoalelor bitcoin. În perioada 2012-2014, Matonis sa aflat în consiliul fundației și până în prezent ocupă funcția de director executiv.

În ciuda scepticismului față de sistemul financiar existent, el este sigur: "Este minunat că băncile mari precum Goldman Sachs manifestă un interes tot mai mare în lumea criptovalutei".

"Cred că este minunat să vină pe piață, deoarece aceasta va duce la creșterea lichidității. Instituțiile vor contribui la creșterea gradului de maturizare a pieței și la reducerea volatilității. Acestea vor crea piețe futures și opțiuni ", a adăugat Matonis.

Potrivit acestuia, autoritățile de reglementare din întreaga lume încearcă să găsească o "limbă comună" cu criptovalutele, iar în Marea Britanie au anunțat recent crearea unui grup de lucru adecvat.

"Autoritățile de reglementare sunt foarte confuze - nu numai în Europa, ci și în America de Nord. Ele sunt folosite pentru modele de strângere de fonduri(fundraising), bazate pe vânzarea de datorii sau titluri de valoare. [Criptovalutele] este al treilea model de strângere de fonduri. Ei eliberează pe piață tokenuri utilitare, care nu sunt titluri de valoare, nu sunt încasări de datorii. În realitate, acestea reprezintă o declarație a succesului simbolului legat, în mod ideal, de succesul companiei. Acesta este un model complet nou și nu se încadrează în cadrul de reglementare existent ", a spus Matonis.
Co-fondator al Bitcoin Foundation: criptomonedele nu sunt bule, ci ace Co-fondator al Bitcoin Foundation: criptomonedele nu sunt bule, ci  ace Reviewed by cryptonews on aprilie 02, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.