Ce Este DAICO?

Ce este DAICO? 

Este o îmbunătățire a modelului de strângere de fonduri ICO care include anumite aspecte ale DAO. Ideea a fost sugerată de Vitalik Buterin în ianuarie 2018 și urmărește ca ICO/OIM(Oferta initiala a monedei) să devină mai sigură prin implicarea investitorilor în procesul inițial de dezvoltare al proiectului.Acesta va permite titularilor de Jetoane(Tokens) să voteze pentru restituirea fondurilor cu care au contribuit dacă nu sunt mulțumiți de progresele înregistrate de dezvoltatori.

Pentru proiectele care implementează conceptul DAICO, acesta va forța un nivel de responsabilizare asupra dezvoltatorilor și va oferi titularilor de Jetoane(Tokens) o liniște suplimentară care să garanteze că vor vedea cel puțin un produs fiabil sau vor primi banii înapoi.

Cum funcționează DAICO?

Începe ca un Contract Inteligent(Smart Contract) în modul de contribuție.

Contractul DAICO va avea un mecanism în care contribuabilii pot trimite fonduri pentru proiect în schimbul Jetoanelor specifice rețelei. Când se termină perioada de vânzare(Crowdsale), contractul va interzice tuturor să contribuie la orice altă vânzare, adică o vânzare obișnuită.

Există o variabilă care intră în vigoare după terminarea perioadei de contribuție numită variabila tap. Această variabila din contract poate fi programată pentru a predetermina suma (pe secundă) pe care dezvoltatorii o poate retrage din fondurile de vânzare cu Jetoane.

Inițial, limita va fi stabilită la zero, însă contribuabilii pot vota apoi o rezoluție pentru a crește suma.

Ce elemente din DAO sunt încorporate?

Există trei elemente principale luate de la DAO.

În primul rând, în nici un moment nu există încredere completă plasată pe o echipă centralizată. Deciziile privind fondurile primite sunt decise printr-un sistem de vot democratic.

În al doilea rând, finanțarea nu este eliberată într-o sumă forfetară, aceasta fiind pusa în aplicare de un mecanism care distribuie fondurile în timp.

Și în final, există o oportunitate de a rambursa banii contribuabililor. Această decizie se bazează pe “înțelepciunea mulțimilor”, adică contribuabilii pot vota pentru rambursarea fondurilor rămase, în cazul în care echipa nu reușește să implementeze proiectul.

 Cum este diferit de ICO?

Principala diferență este accesul la fonduri.

Cu ICO, odată ce vânzarea Jetoanelor(Tokens) se termină, dezvoltatorii au acces complet la toate fondurile strânse. Dezvoltatorii trebuie să calculeze în prealabil cât este necesar pentru a produce un produs viabil minim și odată ce ajung la această sumă, numită “Soft Capital”, pot începe să lucreze la produs și să cheltuiască banii pe orice consideră necesar. Dacă nu ajung la acest “Soft Capital”, trebuie să restituie banii. Dar dacă nu o fac, nu există o obligație reală.

Cu ajutorul unui DAICO, contribuabilii pot vota asupra modificarilor (în timpul fazei de dezvoltare), fie pentru a mări robinetul, fie pentru a returna fondurile rămase contribuite (autodistrugerea contractului).

Care sunt beneficiile în comparație cu ICO?

Se pune mai mult control în mâinile investitorilor.

Cntribuabilii au multe de spus și mai multa influența în faza de dezvoltare a proiectului. Dacă nu sunt mulțumiți de progresul proiectului, aceștia pot modifica contractul să se retragă și să obțină o rambursare.

Acest lucru limiteaza complet riscul ICO-urilor înșelătoare în care dezvoltatorii dețin o vânzare simbolică și apoi fug cu banii de îndată ce se termină ICO, fără a produce niciun produs.

Deoarece suma fondurilor eliberate din contractul inteligent este limitată și strict controlată, va reduce apariția atacurilor cu 51%. Chiar dacă se va întâmpla un atac, în cazul în care un atacator dorește să trimită fonduri unei terțe părți selectate, consecințele vor fi cuprinse în suma care a fost autorizată să fie eliberată de contribuabili (sau de echipa de dezvoltare) în orice moment (robinetul).

Cu ICO, odată ce echipa aduna zeci de milioane de dolari, ea suferă o deteriorare a motivației de a implementa proiectul; sau, cel puțin, activitatea scade semnificativ. Cu modelul DAICO, motivația echipei de a aduce ideea la viață, adică de a livra produsul, este susținută pe toata durata de viata a proiectului.

Care sunt unele dintre principalele caracteristici ale unui DAICO?

E greu de spus pentru că conceptul nu a fost implementat încă.Cu toate acestea, pentru a răspunde la întrebare, este util să analizăm un proiect care intenționează să conducă primul DAICO din lume.Abyss, de exemplu, o platformă de distribuție digitală de nouă generație, bazată pe un ecosistem de criptare, intenționează să facă acest lucru cu următoarele caracteristici DAICO:

1. O rezoluție pentru votarea majorărilor de fonduri poate fi inițiată doar de dezvoltatorii proiectului.

2. Va există o limită procentuală prin care majorarea fondurilor poate fi modificată la un moment dat 
(pentru a preveni abuzul).

3. Frecvența potențialelor majorări de fonduri este limitată (nu mai mult de o dată la două săptămâni).

4. Doar investitorii în Jetoane pot vota, nu și dezvoltatorii de proiect care dețin Jetoane.

5. Contribuabilii vor fi informați cu mult timp înainte despre un sondaj planificat.

6. Atunci când contribuabilii decid să înceteze proiectul, contractul inteligent(Smart Contract) se va schimba până la retragere și va restitui banii, distrugând, în același timp, jetoanele deținute de dezvoltatori.
Ce Este DAICO? Ce Este DAICO? Reviewed by cryptonews on aprilie 27, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.