Banca spaniolă a emis primul împrumut mondial pentru blockchain

Cea de-a doua bancă din Spania, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), a devenit prima instituție financiară din lume care folosește tehnologia blockchain pentru a-și furniza serviciile de creditare. Un împrumut de 75 de milioane de euro a fost emis către unul dintre clienții corporativi ai băncii, a raportat Financial Times.

Potrivit publicației, pentru încheierea tranzacției, ambele părți au folosit un blockchain privat separat, dar ulterior tranzacția a fost înregistrată în blockchainul public Ethereum, folosind un sistem de contracte inteligente.

Directorul executiv al BBVA, Carlos Torres Vila, și-a exprimat optimismul cu privire la utilizarea blockchainului în sistemele bancare, menționând că tehnologia a permis scurtarea timpului contractului "de la mai multe zile la mai multe ore".

"Blockchainul oferă multe proprietăți utile, mai ales când vine vorba despre piața relațiilor corporative. Blockchainul face ca interacțiunile să fie eficiente, sigure și transparente. Afacerea noastră este un alt exemplu al modului în care tehnologia inovatoare poate fi utilizată în serviciile financiare ", a spus Vila.

El a adăugat, de asemenea, că banca intenționează să se "concentreze pe studiul potențialului detașamentului pentru utilizarea sa în furnizarea serviciilor sale".
Banca spaniolă a emis primul împrumut mondial pentru blockchain Banca spaniolă a emis primul împrumut mondial pentru blockchain Reviewed by cryptonews on aprilie 26, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.