Banca Centrală a Japoniei: criptovaluta națională reprezintă o amenințare la adresa sistemului financiar

În viitorul apropiat, banca centrală a Japoniei nu va emite o criptomonedă națională, deoarece vede o amenințare la adresa sistemului financiar tradițional. Acest lucru este menționat în declarația oficială a autorității de reglementare.

Potrivit șefului adjunct al băncii, Masayoshi Amamiya, problema monedei digitale destinată utilizării directe de către consumatori - cu sau fără blockchain - poate pune sub atac sistemul existențial pe două niveluri. Cel din urmă, Amamiya este convins, că este "dovedit de înțelepciunea umană de ani de zile, permițând să se obțină eficiența și stabilitatea sistemului monetar".

Astfel, crede el, criptomoneda susținută de banca centrală va schimba sistemul, dar nu va păstra neapărat stabilitatea sa financiară.

"Prin urmare, problema monedei digitale a Băncii Centrale de uz general este un analog al modului în care dacă am fi permis populației și firmelor să deschidă conturi direct la banca centrală. Acest lucru poate afecta foarte mult sistemul de două niveluri menționat anterior și intermedierea financiară a băncilor private ", a explicat șeful adjunct al Băncii Centrale a Japoniei.

Cu toate acestea, Amamiya nu a exclus în viitor apariția unei astfel de monede digitale, adăugând că departamentul său a început deja să exploreze tehnologia blockchain în vederea altor domenii.
Banca Centrală a Japoniei: criptovaluta națională reprezintă o amenințare la adresa sistemului financiar Banca Centrală a Japoniei: criptovaluta națională reprezintă o amenințare la adresa sistemului financiar Reviewed by cryptonews on aprilie 17, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.