22 de țări din UE au semnat un acord de parteneriat în dezvoltarea tehnologiilor blockchain

Mai mult de 20 de țări din UE au semnat luni, 9 aprilie, o declarație privind stabilirea unui parteneriat european în domeniul tehnologiilor blockchain. Acest lucru se referă la serviciul de presă al Comisiei Europene.

Participanții la proiect intenționează să facă schimb de experiență și cunoștințe în domeniul tehnic și de reglementare pentru a pregăti lansarea de aplicații unificate pentru UE utilizând tehnologia distribuită a registrelor pentru sectoarele publice și private.

"Pentru a profita de oportunitățile tehnologiilor blockchain și pentru a evita o abordare fragmentată, participanții la această declarație sunt de acord să coopereze la crearea unui parteneriat european pentru dezvoltarea infrastructurii blockchain care va contribui la îmbunătățirea serviciilor digitale orientate spre utilizatori și încredere pe o piață unică”, care a fost semnat de 22 de state.

Acordul prevede că primele acțiuni transfrontaliere ar trebui să înceapă până la sfârșitul anului 2019.

Între timp, vicepreședintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, a cerut țărilor UE să se angajeze în dezvoltarea tehnologiei blockchain, care, alături de inteligența artificială (AI), "se numără printre domeniile în care Europa joacă un rol de lider". El a spus acest lucru marți, la Ziua digitală 2018, la Bruxelles.

"Aș dori să văd că țările Uniunii Europene își asumă obligații similare (ca și în cazul AI) în ceea ce privește tehnologia blockchain, care acum părăsește laboratoarele și se îndreaptă spre mersul principal. Ca și în cazul AI, ar trebui să profităm din plin de această oportunitate pentru inovare ", a spus Ansip.

De asemenea, el a vorbit despre importanța investițiilor în dezvoltarea blockchainului, AI, asistenței medicale digitale și a altor domenii ale digitalizării economiei, adăugând că finanțarea existentă nu este suficientă.
22 de țări din UE au semnat un acord de parteneriat în dezvoltarea tehnologiilor blockchain 22 de țări din UE au semnat un acord de parteneriat în dezvoltarea tehnologiilor blockchain Reviewed by cryptonews on aprilie 11, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.