Șeful Băncii Angliei nu a văzut în bitcoin amenințarea la adresa economiei mondiale

Consiliul pentru Stabilitate Financiară (SPS), care supraveghează băncile și rețelele financiare, a refuzat să creeze noi reguli pentru reglementarea bitcoin-activelor în favoarea revizuirii celor existente. Potrivit Reuters, declarația a fost făcută în cadrul întâlnirilor pregătitoare înaintea summitului G20.

Potrivit președintelui SPS, Mark Kerni, autoritățile trebuie să-și concentreze eforturile asupra umplerii lacunelor din schimbul de date care pot contribui la reglementarea rapidă a dezvoltării, dar totuși "nesemnificativă" pe fondul sistemului criptovalutar al pieței financiare mondiale.

"Capitalizarea nesemnificativă a segmentului criptovalutar și faptul că acestea au o aplicare extrem de limitată în economia reală și tranzacțiile financiare înseamnă că relația lor cu restul sistemului financiar este limitată. Analiza inițială a SPU a arătat că criptoactivele nu prezintă riscuri pentru stabilitatea financiară în lume în prezent ", a scris Kearney într-un mesaj către băncile centrale și miniștrii de finanțe ai G20.

 Președintele SPS și-a exprimat, de asemenea, convingerea că departamentul său, chiar dacă conducerea ar fi fost schimbată, nu ar elabora noi standarde pentru reglementarea criptovalutelor, ci ar îmbunătăți cele existente.

"SPS continuă și mai mult să creeze noi inițiative politice, preferând implementarea dinamică și o evaluare atentă a efectului reformelor G20", a spus el.

 Între timp, piața a reacționat pozitiv la această declarație și, într-un timp scurt, rata bitcoinului a crescut cu 1000 de dolari. Altcoinurile a urmat, dintre care majoritatea au ieșit în zona verde.
Șeful Băncii Angliei nu a văzut în bitcoin amenințarea la adresa economiei mondiale Șeful Băncii Angliei nu a văzut în bitcoin amenințarea la adresa economiei mondiale Reviewed by cryptonews on martie 19, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.