SEC: criptovalutele ar trebui să fie reglementate în mod similar cu piața de fondare

Activitatea platformelor de tranzacționare cu criptovalute poate fi îmbunătățită prin aplicarea unor principii de reglementare a pieței de valori. Acest aviz a fost exprimat de șeful Comisiei pentru Titluri de valoare și Burse (SEC) Jay Clayton, raportează Reuters.

Clayton se referă la exemple de astfel de principii precum supravegherea și politica de executare optimă a tranzacțiilor. În ceea ce privește ICO, șeful SEC este de părere că aceleași cerințe ca și pentru titlurile de valoare ar trebui să se aplice în sfera cererilor primare de monede.

Șeful SEC pentru trading și piețe Brett Redfirn este convins că industria criptovalutară este în fază incipientă și încă seamănă cu Occidentul Sălbatic. De asemenea, Redfirn a subliniat o serie de probleme de actualitate, în opinia sa, ale acestei piețe. Printre acestea, frauda, manipularea pieței, furtul, securitatea informatică, precum și finanțarea terorismului și a spălării banilor.

"Nu există platforme de schimb înregistrate, nu există sisteme alternative de tranzacționare înregistrate (ATS)", spune fostul director executiv al JPMorgan Chase Brett Redfirn. "Și aceasta este o problemă foarte mare pentru noi"

 Potrivit acestuia, Comisia nu încearcă să înăbușe inovația, dar datoria SEC este de a proteja drepturile investitorilor. Redfirn a mai spus că agenția sa este acum "foarte ocupată", studiind o mulțime de ICO recente.
SEC: criptovalutele ar trebui să fie reglementate în mod similar cu piața de fondare SEC: criptovalutele ar trebui să fie reglementate în mod similar cu piața de fondare Reviewed by cryptonews on martie 23, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.