Morgan Stanley: Bitcoinul repetă creșterea și căderea dotcom, dar de 15 ori mai rapid

Un grup de analiști ai holdingului bancar american Morgan Stanley a publicat un nou raport, care atrage paralele între recentul decolare a bitcoinului și boom-ul dotcom-urilor care au avut loc la sfârșitul anilor 90,  raportează Bloomberg.

Potrivit analiștilor, în prezent, mișcarea ratei bitcoinului repetă aproape complet indicele Nasdaq Composite în ajunul și după anul 2000, dar de 15 ori mai rapid. Apoi, indicele a crescut cu 278% în 519 de zile și a atins punctul culminant în martie 2000. La randul sau, bitcoinul a urcat cu 248% in doar 35 de zile - pana la un record record de 19.511 dolari in decembrie anul trecut, se arata in raport.

În plus, se remarcă faptul că, de la sfârșitul anului trecut bitcoinul a experimentat trei valuri de căderi, atunci când prețul său a scăzut de fiecare dată cu 45-50%, înainte de rebound a avut loc. În același timp, Nasdaq a înregistrat cinci scăderi accentuate după 2000, care în medie au înregistrat o medie de 44%.

Piața urșilor nu este ceva nou pentru prima monedă digitală descentralizată. Deci, după înregistrările de la sfârșitul anului trecut, în februarie, prețul bitcoinului a scăzut cu 70%, și în acest "nu este nimic neobișnuit", a adăugat Morgan Stanley. În același timp, începând cu decembrie 2017, volumul de tranzacționare al bitcoinului a crescut cu aproape 300%.

"Această creștere a volumului de tranzacționare nu este un indicator al unei investiții mai mari, ci mai degrabă o încercare pripită de ieșire", a adăugat Shin Shah, strateg la Morgan Stanley.
Morgan Stanley: Bitcoinul repetă creșterea și căderea dotcom, dar de 15 ori mai rapid Morgan Stanley: Bitcoinul repetă creșterea și căderea dotcom, dar de 15 ori mai rapid Reviewed by cryptonews on martie 20, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.