În Statele Unite, unul dintre fondatorii serviciului de plată Payza a fost arestat, al doilea - în căutare

Departamentul de Justiție al SUA a înaintat acuzații de a furniza servicii fără licență împotriva operatorului de plăți Payza și fondatorilor săi, fraților Ferkhan și Firoz Patel. Potrivit autorilor legii, cu ajutorul companiei, diferite piramide financiare și site-uri cu pornografie infantilă au spălat cel puțin 250 de milioane de dolari.

Este demn de remarcat faptul că Ferhan Patel a fost arestat în Detroit, în timp ce fratele lui Fyroz este în prezent pe lista de căutare. Ei au fost acuzați de mai multe ori: "o conspirație pentru a organiza o companie de plăți fără licență; conspirație pentru spălarea banilor și gestionarea unei afaceri de transfer de bani fără licență în Districtul Columbia. "

Trebuie remarcat că, deși documentele guvernamentale nu menționează criptomoneda, Payza lucrează în acest domeniu începând cu 2014, oferind clienților servicii de vânzare și cumpărare de bitcoinuri. Ulterior, compania a extins lista monedelor susținute - anul trecut, sistemul de plăți a anunțat adăugarea unui număr de altcoinuri diferite, printre care Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash, Monero și Zcash.

În plus, la sfârșitul lunii februarie, compania a extins lista din nou cu Expanse, Steem, Viberate, Tether USDT și alte altcoinuri, iar la începutul lunii martie a apărut și suportul Dash.

După cum se afirmă pe site-ul Departamentului de Justiție, frații Patel "au desfășurat o operațiune de transfer de bani care a funcționat fără licențele de stat necesare și a transferat în mod deliberat fonduri primite prin activități ilegale".

"Inculpații au fost conștienți că, cu ajutorul Payza, clienții au transferat fonduri primite ilegal. Transferul acestor fonduri a contribuit la continuarea funcționării acestor sisteme criminale ", se arată în document.

Potrivit ofițerilor de poliție, un total de peste 250 milioane de dolari au fost lichidați cu Payza de peste șase ani.

Documentele menționează, de asemenea, alte două firme, AlertPay și EgoPay, despre care se presupune că sunt deținute și operate de frații Patel. EgoPay a înghețat fondurile clienților la începutul anului 2015 și a anunțat ulterior că a fost victima unui atac hacker. Serviciul a fost închis în același an, a declarat Departamentul de Justiție.
În Statele Unite, unul dintre fondatorii serviciului de plată Payza a fost arestat, al doilea - în căutare În Statele Unite, unul dintre fondatorii serviciului de plată Payza a fost arestat, al doilea - în căutare Reviewed by cryptonews on martie 22, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.