În rețeaua de internet rusă câștigă popularitatea "hotelurile" specializate pentru mining

De la începutul anului 2018, numărul de propuneri de a arenda așa-numitele hoteluri miniere, în care proprietarii de ferme pentru mining își pot plasa echipamentul pentru o taxă, a crescut de șase ori. Acest lucru este raportat de "Kommersant", referindu-se la datele de serviciu de anunțuri gratuite "Yula".

Potrivit informațiilor disponibile, numărul cererilor de căutare cu cuvintele "Mining Hotel" pentru primele două săptămâni ale lunii martie a crescut de 9,5 ori, "hotel pentru mining" - de 4 ori, "centru de date pentru mining" - de 3,5 ori.

Cele mai multe oferte de cazare în Hoteluri Mining sunt publicate în Moscova și Sankt-Petersburg. Mai mult, Chelyabinsk și Nizhny Novgorod joacă un rol important. Cele mai puține propuneri sunt în Ufa, Tyumen, Samara, Rostov-on-Don, Orsk, Novosibirsk, Kirov, Irkutsk și Ivanovo.

În același timp, Yula a înregistrat o scădere a prețurilor pentru serviciile hoteliere miniere pentru a oferi spațiu pentru echipamente. Astfel, în ianuarie, costul mediu al ofertei a fost de 3,75 mii(65 USD) ruble, în februarie - 3,14(54 USD) mii ruble, iar în martie - 2,55(44 USD) mii ruble pe lună. Cele mai ieftine oferte sunt fixate în Ivanovo 1 mii de ruble(17 USD) și Ufa 1,5 mii ruble(25 USD). Cele mai scumpe - în Chelyabinsk 4,5 mii ruble(78 USD) și Tyumen 5 mii de ruble(87 USD).

Popularitatea crescândă a hotelurilor miniere se explică prin faptul că întreținerea fermei miniere din apartament este complicată de mărimea echipamentului, de consumul ridicat de energie, de emisiile ridicate de căldură și de un nivel semnificativ al zgomotului în timpul funcționării. În același timp, cerințele pentru echipamentul hotelier minier sunt destul de mari.

"Camera ar trebui să fie bine ventilată, astfel încât echipamentul să nu se supraîncălzească. Ar trebui să fie uscat, să aibă un canal electric stabil, să fie protejat de foc ", spune Igor Zartdinov, directorul Enigma, co-fondator al ICG ICG.

Potrivit acestuia, minerii profesioniști tind să-și găsească fermele în hoteluri de clasă A-minining - cu camere de cel puțin 100 de metri pătrați, un canal de alimentare de rezervă, un coridor rece, un sistem de stingere a incendiilor de urgență, securitate și întreținere 24/7. Hoteluri de acest tip, de regulă, se află în teritoriile centralelor electrice, de unde primesc energie și reduceri. Echiparea unui astfel de sediu la cheie poate ajunge la 1-1,5 milioane de dolari.

"Costul mediu al unui serviciu de această calitate, inclusiv prețul energiei electrice consumate, este de 7-8 mii de ruble(121-138 USD) pe lună pentru un singur loc", subliniază Zartdinov.

Dacă considerați că, în medie, costul fermei este de 170-190 de mii de ruble(2940-3288 USD), costurile inițiale ale proprietarului ar trebui să fie plătite în aproximativ un an.

În același timp, competitivitatea afacerilor este în continuă creștere datorită reducerii zonelor potrivite pentru crearea de hoteluri miniere. Potrivit lui Zartdinov, în viitor, acest lucru ar trebui să ducă la consolidarea pieței, la stabilizarea și chiar la creșterea serviciilor de plasare a fermelor miniere.
În rețeaua de internet rusă câștigă popularitatea "hotelurile" specializate pentru mining În rețeaua de internet rusă câștigă popularitatea "hotelurile" specializate pentru mining Reviewed by cryptonews on martie 21, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.