G20: Bitcoinul nu are semne de monedă suverană

Miniștrii de finanțe și șefii băncilor centrale din țările G-20 au elaborat un proiect de document de reglementare care spune că criptovalutele "nu au semne de valută suverană" și ar trebui considerate ca un bun.

În opinia țărilor membre ale G20, criptoactivele nu au funcțiile standard ale monedelor și nu reprezintă un bun fiabil în ceea ce privește conservarea costurilor. Și, în timp ce bitcoinul nu amenință stabilitatea financiară globală, acest lucru se poate întâmpla și în viitor, deci trebuie să țineți cont de piața criptovalutară.

"Nu cred că niciuna dintre aceste criptovalute joacă cele trei roluri pe care le joacă banii în economie", a declarat Klaas Knot, președintele Comitetului permanent pentru evaluarea vulnerabilităților în sistemul financiar în cadrul SPS.

Cu toate acestea, acum criptoactivele poartă alte riscuri: încălcarea drepturilor consumatorilor și a investitorilor, precum și evaziunea fiscală și spălarea banilor.

În acest sens, documentul prevede că este necesar să se introducă standarde FATF pentru activele digitale, care presupun contracararea spălării de fonduri și a finanțării terorismului.

"Trebuie să subliniem încă o dată că unele inovații financiare bazate pe noile tehnologii ar trebui să fie reglementate. În același timp, tehnologiile însele au un mare potențial în ceea ce privește creșterea eficienței și pot fi utilizate nu numai pe piețele financiare ", a menționat Ksenia Yudaeva, primul vicepreședinte al Băncii Centrale a Rusiei.
G20: Bitcoinul nu are semne de monedă suverană G20: Bitcoinul nu are semne de monedă suverană Reviewed by cryptonews on martie 21, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.