Ford va învăța mașinile să "comunice" prin intermediul blockchainului

Concernul automobiliar Ford Global Technologies, LLC dezvoltă un sistem de schimb de informații între vehicule bazat pe tehnologia blockchain. Acest lucru este evidențiat prin cererea de brevet corespunzătoare, publicată în ajunul Oficiului pentru Brevete și Mărci din Statele Unite.

Documentul intitulat "Cooperarea între vehicule pentru reglementarea traficului" descrie un sistem care permite autoturismelor să facă schimb de informații pentru a reduce congestionarea traficului.

Accentul se pune pe modalitățile de reducere a congestiei traficului. Pentru a le combate, specialiștii Ford oferă o metodă de comunicare între vehicule pentru a coordona vitezele. Potrivit inventatorilor, acest lucru va neutraliza, în special, efectele negative cauzate de "psihologia șoferilor umani care se gândesc exclusiv la propriile interese și la viteza de sosire la destinație".

Documentul descrie, de asemenea, "Sistemul colaborativ de asociere și trecere" (CMMP), care "urmărește, înregistrează și evaluează comportamentul utilizatorilor drumurilor".

"Sistemul va permite temporar vehiculelor individuale (" mașini de consum ") să crească viteza în timp ce se află în rânduri mai puțin încărcate și, de asemenea, să curgă în flux și să treacă liber după cum este necesar. Alți participanți la flux ("mașini-comercianți") vor ocupa în mod voluntar rândurile mai slabe pentru a permite autoturismelor consumatorilor să ajungă la banda lor dacă este necesar ", se arată în document.

În plus, se remarcă faptul că pentru schimbul de informații între vehicule se vor folosi tokenuri special CMMP.

"Sistemul CMMP funcționează prin tranzacții separate, în care vehiculele comercianților și consumatorilor sunt de acord cu schimbul de unități de criptomonedă (" tokenuri CMMP "). Tokenul este folosit pentru a verifica și a autoriza tranzacții, în timpul căruia, la cererea vehiculelor de consum, autoturismele comerciale vor avea fie benzi mai lente, fie vor permite unui vehicul de consum să se îmbine în banda proprie și să călătorească după necesități ", se spune în document.

Este demn de remarcat că, pe baza sistemului, se prevede, de asemenea, crearea unui fel de "schimb de timp" în care șoferii pot folosi un număr diferit de tokenuri în funcție de gradul de nevoie.

"Timpul alocat pentru îndeplinirea cererii unui vehicul de consum se bazează pe numărul de tokenuri CMMP cheltuite. De exemplu, un șofer care a întârziat pentru o întâlnire importantă poate cere altor vehicule să-i permită să treacă în timp de 10 minute pe un anumit drum sau autostradă pentru 60 tokenuri CMMP - la o rată de 10 secunde pe token ", se arată în brevet.
Ford va învăța mașinile să "comunice" prin intermediul blockchainului  Ford va învăța mașinile să "comunice" prin intermediul blockchainului Reviewed by cryptonews on martie 28, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.