Edward Snowden: NSA monitorizează îndeaproape utilizatorii Bitcoinului

Una dintre prioritățile Agenției Naționale de Securitate Națională (NSA) în ultimul timp este de a monitoriza recent blockchainul bitcoinului și identificarea utilizatorilor acestei rețele distribuite. Acest lucru este raportat de The Intercept cu referire la documentele secrete primite de la Edward Snowden.

În plus, se remarcă faptul că interesele NSA se extind cu mult peste registrul public al bitcoinelor. De exemplu, agenția analizează în mod activ traficul global de Internet și software-ul de mascare pentru a combate anonimatul utilizatorilor.

De exemplu, judecând după unul dintre documentele NSA, agenția colectează informații despre utilizatorii privați, inclusiv parolele, jurnalele de activitate pe Internet și ID-urile dispozitivelor.

Potrivit publicației, după monitorizarea activității în internet a utilizatorilor Bitcoin, NSA a fost implicată din 2013 sub codul OAKSTAR. De asemenea, noile documente aruncă o lumină asupra unei alte subdiviziuni - MONKEYROCKET, care se axează în principal pe monitorizarea tranzacțiilor cu criptovalută.

"Analiștii SSG11 au găsit o mulțime de informații utile mulțumită MONKEYROCKET, care este capabilă să ajute la urmărirea expeditorilor și a destinatarilor de bitcoinuri", spune unul dintre documente.

 În plus, rezultă din documente că, pentru a obține date de la utilizatorii de bitcoin, NSA folosește sistemul XKeyScore, o puternică infrastructură internațională pentru monitorizarea Internetului, care a devenit cunoscută în 2013, când Snowden a publicat documente NSA clasificate.

În 2016, hackerii Shadow Brokers au pus la licitație un set de instrumente de spionaj și de supraveghere furate de la NSA, pentru un milion de bitcoinuri. Cu toate acestea, mai târziu, grupul a postat în rețea o parte din armele cibernetice ale agenției și a anunțat o dizolvare de sine.
Edward Snowden: NSA monitorizează îndeaproape utilizatorii Bitcoinului Edward Snowden: NSA monitorizează îndeaproape utilizatorii Bitcoinului Reviewed by cryptonews on martie 21, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.