Ce este tehnologia Lighting?

Rețeaua Lightning este cea mai așteptată noutate tehnologică pentru Bitcoin. Se presupune că acest sistem de plăți, ideea căruia a fost propus în urmă cu un an, va face posibilă efectuarea unui număr foarte mare de tranzacții aproape gratuit, în afara blockcainului Bitcoin, și pentru aceasta nu va trebui să sacrificați securitatea.

Problema este că blockchainul este lent. Și atât de scump. Dacă vă trimit câteva cecuri, le veți primi în câteva ore și va trebui să plătiți o comisie mare pentru tranzacție. Cum, cu o astfel de reputație, capcana va captura lumea?

Orice idee care poate rezolva problema scalabilității blockchainurilor merită atenție, timp și efort. Lightning Network este o astfel de idee. Dar, înainte de a înțelege esența soluției, trebuie să înțelegeți esența problemei.

Ce este totuși tehnologia Lightning Network?

Ideea LN este că nu toate tranzacțiile trebuie să fie scrise în blockchain.

Imaginați-vă că desfășurăm sistematic mai multe tranzacții printre noi înșine. În acest caz, puteți ocoli înregistrarea tranzacțiilor în blockchain și le puteți retrage din lanț.

Pur și simplu, așa funcționează: deschidem ceva numit canal de plată și înregistrăm deschiderea acestuia în blockchain. Acum putem efectua tranzacții pe acest canal de plată, lăsându-l deschis pentru momentul potrivit, de până la zeci de ani. Singura dată când ne întoarcem în blockchain este închiderea canalului. Apoi, scriem în blockchainul final starea finală a tranzacțiilor care au trecut prin canal.

Puteți crea o întreagă rețea de canale de plată, reducând la minimum tranzacțiile din blockchain. Imaginați-vă că există trei personaje: Mihai, Elena și Denis.

Dacă există un canal de plată între Mihai și Elena, precum și între Elena și Denis, Mihai poate trimite banii lui Denis prin Elena.

Să presupunem că Denis vrea să trimită 2 BTC către Mihai: Elena va trimite 2 BTC lui Mihai, iar Denis îi va rambursa 2 BTC.

Aceasta este ideea rețelei lighting. Deoarece nevoia de blockchain este practic eliminată, tranzacțiile vor avea loc la viteza fulgerului. După cum ați ghicit deja, toată magia se întâmplă în canalele de plată.

Este ca un seif în care doi oameni pun sume egale de bani și fiecare o închide la propriul lor castel.

Această contribuție de sume egale de bani la un seif comun este înregistrată în blockchain ca fiind "deschiderea unei tranzacții", după care canalul de plată dintre doi investitori este considerat deschis.

Pentru a face acest lucru, îi dă Elenei dreptul de a deține două bitcoinuri într-un seif comun. Dacă după aceea este deblocat, Denis poate lua 8 BTC din el și Elena 12.

Dacă doresc să continue să efectueze tranzacții între ei, siguranța nu va fi deschisă. De exemplu, a doua zi, Elena ar trebui să trimită 1 BTC către Denis, ea va face același lucru - îi va da lui Denis dreptul de a deține unul dintre bitcoinurilor ei. Dacă deschideți seiful după aceste două tranzacții, Denis va primi 9 BTC și Elena 11.

Canalele de plată - este punerea în comun a banilor, iar apoi transferul de proprietate asupra acestor bani în termeni precontractați. Dacă Denis sau Elena vor să închidă canalul, o vor face în orice moment.

Închiderea canalului înseamnă pur și simplu "deschiderea unui seif și strângerea banilor". Deoarece deschiderea seifului are loc pe blockchain, informațiile despre cine deține suma în momentul deschiderii sunt fixate pentru totdeauna.

Iată cum funcționează canalele de plată. Dar acest lucru nu descrie îndeaproape adevăratul lor potențial. Puterea reală pe care o prezintă atunci când lucrează împreună, formând o rețea - Lightning Network.

Un exemplu practic al Rețelei Lightning

Ca și înainte, dăm un exemplu. Imaginați-vă că există trei persoane: Mihai, Elena și Denis. Există un canal de plată între Denis și Elena, iar un altul este deschis între Elena și Mihai. Rețineți că nu există niciun canal de plată între Denis și Mihai.

Dacă Denis dorește să transfere 2 BTC către Mihai, el o poate face folosind canalul de plată dintre Elena și Mihai. Cum arată? Denis cere de la Elena să transfere proprietatea asupra celor două BTC lui Mihai prin intermediul canalului de plată Elena-Mihai și apoi să-i ramburseze pe Elena doi BTC prin canalul Denis-Elena

Datorită rețelei de canale de plată, un număr mare de tranzacții pot fi efectuate în afara blockchainului, ceea ce va elibera lățimea de bandă a rețelei. Printr-o rețea de canale de plată fără comision ridicat, milioane de tranzacții pot avea loc..
Ce este tehnologia Lighting? Ce este tehnologia Lighting? Reviewed by cryptonews on martie 19, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.